dilluns, 9 de desembre del 2013

Exposició sobre Josep Eixarch i Santiago Casanova a Forcall

Un dels personatges clau en l'estudi, divulgació i conservació tant del jaciment arqueològic de La Moleta dels Frares com de les seues restes fou el professor Josep Eixarch Frasno. Aquest forcallà il.lustre va escriure sobre gran part de la història del seu poble, convertint-se en un dels màxims coneixedors del nostre passat. Ell, junt amb el mossén Santiago Casanova, un altre important forcallà, van ser els que van aportar els materials i el coneixement necessari per a la creació de la Col.lecció Museogràfica de Forcall, on es conserven des d'un conjunt interessantíssim de fòssils, fins a restes recuperades del jaciment en el qual s'inspira el nostre programa educatiu. 

Amb la recent mort d'aquestos dos il.lustres forcallans, la Colònia forcallano-catalana i l'Ajuntament de Forcall han volgut retre'ls un sentit homenatge amb l'exposició "Dos forcallans excepcionals", que romandrà a les sales de l'Ajuntament fins Sant Antoni, a mitjans de gener.
Us animem a visitar-la per a poder aproximar-vos un poquet més a la figura de dos personatges clau en la història de Forcall, sense els quals potser no estariem parlant de la mateixa manera sobre el nostre interessant passat. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada