dilluns, 30 de gener del 2017

La maleta Libori a Tunísia!

Com ja us vam contar en el post anterior, des de fa uns mesos "La maleta de Libori" es va implicar en un projecte de cooperació de l'Assemblea de Cooperació per la Pau del País Valencià anomenat "Elles Trien". Ara, per fi, us expliquem com ha estat la intensa experiència!

A mitjan mes de novembre arribaren a la comarca Zohra Bouguerra i Aicha Fahallah, dos dones integrants de l’Associació de Dones Tunicines per a la Investigació i el Desenvolupament, AFTURD. Al llarg de la setmana que va durar la seua visita pogueren conéixer dones de diferents associacions, dones implicades en les institucions de la zona o, com fou el nostre cas, dones emprenedores. Els objectius estaven encaminats a realitzar intercanvis nord-sud per aproximar la cooperació internacional, el paper de la dona en l’àmbit rural i el treball que desenvolupen les ONG en diferents llocs.

Un matí d'aquella setmana fou el nostre torn i, per això, les vam rebre al poble de Villores. 
Fins allà havíem portat la maleta de Libori per tal d'economitzar el temps, ja que no en disposaven de molt i estaven molt interessades en veure com més projectes millor, a més que al poble de Villores estem desenvolupant una altra iniciativa, "Apivillores", centrada en el coneixement i difusió del món de les abelles. (més info entrant a la pàgina de facebook clicant ACI i a twitter clicant ACI)

Mònica va explicar com va sorgir "La maleta de Libori", com s'han anat desenvolupant les diferents activitats i tot el que s'ha treballat al respecte al llarg d'aquests tres anys de trajectòria des de la publicació del conte "El meravellòs viatge de Libori". Tant Zohra com Aicha es van interessar molt per la idea, concloent que és un projecte innovador i que potser siga una manera de treballar en la protecció del patrimoni en llocs del seu país on aquest no es valora. 


Després d’aquesta experiència, quatre joves dels Ports, vam marxar cap a Tunísia per conéixer els seus projectes. Al llarg de la setmana d’estada en aquell país, vam poder visitar les iniciatives impulsades per Assemblea de Cooperació per la Pau junt amb AFTURD i ASOC, dos associacions tunicines que pretenen impulsar el desenvolupament de projectes en el món rural des d’una perspectiva de gènere. 



Des de La maleta de Libori estem contentíssims què el nostre projecte haja agradat tant a persones d'un país tan llunyà. Una de les reflexions que ens va fer la gent d'allà va ser que ells tenen un patrimoni molt important, però que encara no s'han generat projectes innovadors al voltant d'ell. Potser en algún lloc agafen Libori com un exemple per tal d'educar als seus menuts en allò que pot generar un  nou motor de desenvolupament en algunes zones del país i que perquè això arribe, s'ha de començar a treballar des de ben jovenets. 


Ara, des de l’Assemblea de Cooperació per la Pau del País Valencià, s’ha llançat una nova campanya, “Elles trien i nosaltres les triem a elles”, per tal que col·lectius, organitzacions, empreses o particulars de la comarca col·laboren amb els seus projectes aportant petites donacions. La maleta de Libori ja s'ha implicat, així que, qui estiga interessat/da a aproximar-se a la cooperació internacional i donar suport d’alguna manera a projectes que ajuden a fer d’aquest un món millor, us animem a que conegueu millor aquesta ONG!




Facebook: @assembleadecooperacioperlapaupv

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada